fakta

• •

Moskiton faktaviihteen ja lifestyletuotantojen kirjo on laaja.

Monivuotinen kestosuosikki, sisusustusohjelma  T.I.L.A. sekä lukuisat ruokaan, autoiluun, kauneudenhoitoon ja muihin lifestyle-aiheisiin keskittyvät ohjelmat perustuvat vankkaan journalistiseen osaamiseen.

Lajityypit voivat myös kohdata yllättävällä tavalla: Katkolle – sarja kartoitti alkoholismin aiheuttamia ongelmia reality-sarjan keinoin.

• TUURI •

Tuuri

Tavallisia ihmisiä epätavallisessa ostospaikassa. Etelä-Pohjanmaalla Töysän kunnassa sijaitsevassa Tuurin Kyläkaupassa käy vuosittain liki 6 miljoonaa asiakasta ja tällä luvulla se on ylivoimaisesti Suomen suosituin matkailukohde. Tuuri-ohjelmassa seurataan Kyläkaupan arkea ja juhlaa. Se näyttää millaista on massiivisten tavaravirtojen, palveluiden ja majoituksen hallinta, kun asiakkaita on parhaimmillaan jopa 50 000 päivässä. Mistä he ovat saapuneet, mikä sai heidät tulemaan Tuurin Kyläkauppaan? Jokaisella Tuuriin saapuvalla on oma tarinansa ja näistä tarinoista syntyy ohjelma, joka on kuin suomalaisen kesäloma, vilpittömän hyväntuulinen ja rento. Sarja perustuu Strix Televisionin formaattiin The Outlet.

• SAIRAALA •

Sairaala

Sairaala on dokumentaarinen sarja Tampereen yliopistollisen sairaalan sekä Tampereen aluepelastuslaitoksen sairaankuljetuksen jokapäiväisestä toiminnasta.  Sen kautta tutustutaan alan ammattilaisten tärkeään työhön ja nähdään mitä kaikkea lääkärit, hoitajat ja muu sairaalahenkilökunta päivittäin kohtaavat.

Sarjassa seurataan TAYSin työntekijöitä heidän omassa työssään. Talo on täynnä lukemattomia tarinoita, iloja ja suruja. Sarja on aito ja uskottava. Parhaimmillaan se antaa katsojalle mahdollisuuden käydä koko tunteidensa kirjo läpi muutamassa minuutissa. Sairaala on pysähdyttävä ja empaattinen, ja näyttää kuinka suurella sydämellä sairaalahenkilökunta ja ensihoitajat työtään tekevät. Sarja perustuu Titan Televisionin formaattiin Sjukhuset.

• T.I.L.A. •

T.I.L.A.

Sisustusohjelma T.i.l.a. esittelee sisustusalan ilmiöitä ja ihmisiä, antaa ideoita kodin sisustajille sekä vierailee aidoissa suomalaisissa kodeissa. Ohjelman muutoskohteet inspiroivat oman kodin pieniä tai suurempia muutoksia suunnittelevia. T.i.l.a:n toimittavat Hanna Sumari ja Laura Ruohola, joka toimii myös ohjelman juontajana. T.i.l.a. muutoskotien sisustussuunnittelusta vastaavat sisustusarkkitehdit Marianne Sundell ja Pirkko-Liisa Topelius sekä sisustussuunnittelijat Tomi Kouvola, Henna Ahonen ja Milla Alftan.

Ohjelman kotisivut: www.mtv3.fi/tila

• TUOMAS ENBUSKE – SIVISTYKSEN KäSIKIRJA •

Tuomas Enbuske - Sivistyksen Käsikirja

Tuomas Enbuske – Sivistyksen käsikirja kertoo, mitä sivistyneen ihmisen pitää maailmasta tietää.

15-osaisen ohjelmasarjan katsottuasi osaat keskustella ihan mistä vaan; taloudesta, kulttuurista, tieteestä, taiteesta ja jopa urheilusta.

Mitkä taulut ovat merkittäviä? Miten talous toimii? Miksi Suomi itsenäistyi? Mitä on kvanttifysiikka?

Tuomas Enbuske tapaa ihmisiä, jotka kertovat persoonallisella tavallaan siitä, mitä kutsutaan länsimaiseksi kulttuuriksi. Tärkeintä ei ole sanoa kaikesta kaikkea, vaan se olennainen ja muutama hauska anekdootti päälle.

• KAUNEUSKLINIKKA TIINA JYLHä •

Kauneusklinikka Tiina Jylhä

Kauneusklinikka Tiina Jylhä on uutuussarja, jossa päästään seuraamaan Tiina Jylhän johtaman klinikkaketjun rutiineja. Täyden palvelun talossa on tarjolla kaikkea moderniin kauneudenhoitoon, kunto-ohjaajista ruokavalioneuvontaan ja botoxista peppuimplantteihin.

Erilaiset ruiskeet, kirurgin veitsi ja itsensä rääkkääminen kuuluvat kaikki ikuisen nuoruuden ja ihanuuden tavoitteluun. Sarjassa kuullaan monia erilaisia tarinoita siitä, mitä itse kukin on valmis tekemään tavoitteensa eteen.

Lisäksi tutustumme Tiina Jylhän lähipiiriin, johon kuuluvat aviomies Tape, tytärpuolet Netta ja Jesu sekä kirjava joukko ystäviä. Tiinan oikea käsi klinikalla on Riitta, menestyksekkään fitness-uran tehnyt nainen, joka pyörittää kuusilapsista perhettä.

• KASARMI •

Kasarmi

Simputusta, pää punaisena huutavia luutnantteja ja Cooperin testiin tuupertuvia nuoria. Vai erinomaista johtajakoulutusta ja elinikäisiä ystäviä? Suomessa asevelvollisuuden suorittaminen on edelleen pakollista, mutta millaista armeijassa oikeasti on? Sen selvittää Kasarmi, dokumentaarinen ohjelmasarja Vekaranjärven varuskunnan arjesta. Ja piirtää samalla katsojan eteen kuuden nuoren kasvutarinan.

Kasarmi sukeltaa Suomen suurimman varuskunnan, Vekaranjärven, arkeen ja nuorten mielenmaisemaan. Sarja seuraa tiiviisti viiden nuoren miehen ja yhden naisen varusmiespalvelusta alusta loppuun. Mukana on tunteiden koko kirjo hajoamisen hetkestä onnistumisen riemuun.

Dokumentaarinen sarja nähdään MTV3-kanavalla 22.5.2011 klo 19.30 alkaen kesäsunnuntaisin.

• KATKOLLE •

Katkolle

Minkälaista on päihdehoito yhteisössä? Mitä se saa osallistujissa aikaan? Kuinka moni osallistujista raitistuu?

Yhdeksän eri-ikäistä suomalaista hakeutuu kolmen viikon mittaiseen päihdekuntoutukseen yksityiselle klinikalle. Hoitoyhteisön nuorin on 19-vuotias, vanhin 67 vuotta. Päähenkilöiden elämäntarinat ovat keskenään erilaisia kuten myös tapa, miten he alkoholia käyttävät. Dokumentaarinen sarja näyttää, miten metsän keskellä sijaitsevalla klinikalla osallistujat joutuvat ensimmäistä kertaa kohtaamaan toisensa ja oman päihdeongelmansa. Osallistujat itse kertovat sen, miten päihteet ovat vaikuttaneet heidän elämänkulkuunsa ja joutuvat kuulemaan senkin, mitä mieltä asiasta ovat heidän läheisensä.

 

• EDEN •

Eden

Puutarha-alan ammattilaiset Minna Toivanen, Tommy Kilponen sekä Mikko Jaakkola ideoivat katsojien pihoille uudet ilmeet. Kolmikko kertoo ohjeet ja niksit kuinka saada puutarha kukoistamaan.

Esittelyssä ovat myös alan uusimmat tarvikkeet sekä työvälineet, jotka tekevät kotoisasta puutarhanlaitosta entistä miellyttävämpää.

• AJONEUVOS •

Ajoneuvos

Asenneautoilun erikoisohjelma Ajoneuvos suuntaa seitsemännellä kaudella. Eurooppaan metsästämään jopa entistä ainutkertaisempia kulkuneuvoja. Sanankäytön ja autoanalyysin ylipappi, Suomen nuorin vanha mies, Jussi Halli, on pakannut matka-arkkunsa ja ottanut tehtäväkseen etsiä autobahnoilta ja -stradoilta – sekä suoraan tehtaiden pihoilta – sellaisia helmiä, joita suomalaisissa autotalleissa ei vielä ole nähty.

Lisäksi tällä kaudella Mari Perankosken johdolla toteutetaan suomalaisten tähtien hulluimpia ajoneuvounelmia. Eli jälleen kerran: Kalleimmat ja nopeimmat superautot, kauneimmat klassikot, tällä kertaa eurooppalaisten harvinaisuuksien muodossa sekä pyytämättä ja yllättäen, Jussi Halli.

• KORKOJEN KERA •

Korkojen Kera

Suomen kirkkaimmat naistähdet, Vappu Pimiä ja Jenni Pääskysaari, vetävät Maikkarilla perjantai-iltojen jättihitiksi noussutta suoraa talk show -ohjelmaa.

Viikon odotetuimmat vieraat ja hauskimmat aiheet – sekä kaikille tasapuolisesti yhtä häpeällinen haasteosio, jossa ei ole voittajia!

Ohjelman sisällöllisenä esikuvana on Moskito Televisionin norjalaisen sisaryhtiön Monsterin pitkäaikainen menestysohjelma Senkveld med Thomas og Harald.